Хората с увреждания показаха, че изкуството няма граници

Публикувано на вт, 4 Дек. 2012
309 четения

Чрез изкуството младите таланти намират изход от нерадостната си съдба.Празничен концерт на хора с увреждания се състоя вчера в МДТ – Велико Търново. Изявата събра таланти от цялата страна. Концертът бе организиран от фондация “Сила за живот” и се проведе по повод 3 декември – Международен ден на хората с увреждания.
В празничния спектакъл със свои изпълнения се включиха Крис, Катя, Илона, Петя, Робърт, доброволци от АК “Аркус” и др. Те дариха сила, надежда и вяра за по-добър живот на всички хора с увреждания и показаха, че изкуството и талантът нямат граници. За всичко това бяха горещо аплодирани от великотърновци.
Зорница Стефанова, финансов директор на “Сила за живот”, заяви, че с концерта хората в неравностойно положение искат да покажат един друг начин за интеграция, да покажат техните мечти, силен дух и любов. Всяка година в Поморие фондацията организира фестивал на талантливите изпълнители с увреждания. Желанието на хората от фондация “Сила за живот” е това да стане и във Велико Търново. Проблемът е, че градът е трудно достъпен за инвалидните колички, каза Стефанова.
Крис Григоров е известен в цялата страна със своите артистични дарби. Момчето иска да покаже на всички, че хората като него не са по-различни от другите, могат да пеят и танцуват, имат свои мечти, радости и болки. Крис иска неговото изкуство да достигне до сърцата на хората.
Петя Алексиева е от Пловдив. Макар и незряща, тя е завършила музикалната академия и е учител по музика. Ние сме едно семейство и когато всеки даде частица любов на другия, животът се изпълва с надежда, сподели тя.
Робърт Абрашев е един от най-известните плевенски музиканти, създател е на група “Фаворит” – една от първите кънтри банди в страната. Когато свири, музикантът забравя за проблемите в зрението си. Отдавна е разбрал, че грижата на държавата към незрящите е неадекватна и сам се оправя за всичко. Не мисля, че нещо се е променило в живота ми и не се чувствам различен, заявява той.
Концертът на хората с увреждания беше подкрепен и с участието на 47 доброволци от АК “Аркус”.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново