Херо Мустафа инкогнито във Велико Търново

Публикувано на ср, 22 Ян. 2020
1321 четения

Американската посланичка Херо Мустафа посети инкогнито Велико Търново. Това стана ясно от публикация в официалната фейсбук страница на посолството. Постът е част от седмичната поредица “Културни контакти” и в прикачените снимки се вижда как посланичката позира пред крепостта Царевец.
“Посланик Херо Мустафа се наслади на великолепието на крепостта Царевец по време на посещение във Велико Търново – там, където се преплитат горда българска история и настояще” пише в текста към публикацията.

Оказа се, че директорът на Регионалния исторически музей д-р Иван Църов не знае нищо за посещението на посланика и едва сега научава за това. Служителката на гишето за продажба на билети и информация пред Царевец също не бе разбрала за идването на Херо Мустафа. Дори в книгата за посетители никъде не е отбелязано гостуването на американски граждани, с изключение на група от 20 студенти, разгледали крепостта в петъчния ден миналата седмица. Продавачката в съседното магазинче за сувенири обясни, че не е забелязала някой, който да привлече вниманието й, като добави, че е възможно тази визита да е станала, когато нейният колега е бил на смяна.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново