Гръцка музикална звезда идва във В. Търново

Публикувано на вт, 12 Мар. 2019
879 четения

Гръцкият изпълнител Никос Месогитис пристига във В. Търново. Визитата му е по повод представянето на две книги, посветени на св. Ефрем Нови Чудотворец. Автор на двете издания -„Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“, е журналистът от ТВ Европа Ангел Бончев. Гръцкият певец ще разкаже на присъстващите за своите лични преживени чудеса. Той ще сподели и разказ за уважението и обичта на гръцкия народ към свети Ефрем Нови, който е представител на Месогийската епархия в област Лаврио, Гърция. През 2011 г. Никос е един от тримата, присъствали на отварянето на раклата с мощите на свети Ефрем в гръцкия град Неа Макри, малко преди канонизацията на светията.

Книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. Втората книга – „Светецът светкавица“, е насочена за деца между 7 и 14 години. Изданието учи подрастващите на добродетели с конкретните примери от житието на светеца.

Премиерата на книгите в старата столица е с благословението на Великотърновския митрополит Григорий и ще се проведе на 17  март – неделя, от 17,30 ч. в храм “Рождество Богородично“.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново