Готвят смяна на водопроводите на четири улици във Велико Търново

Публикувано на пт, 17 сеп. 2021
3849 четения

Подмяна на водопроводите на четири улици във Велико Търново подготвя местната администрация. Това са ул. “Козлодуй”, “Димитър Благоев”, Иван Хаджидимитров” и “Димитър Рашев”. За целта са предвидени 720 899 лева без ДДС, като средствата са от постановлението на Министерски съвет, което беше отпуснато в края на миналата година. Тогава бяха осигурени 7,4 млн. лева за община Велико Търново – 3,9 млн. лева, за изграждане на водопровод и канализация на бул. “България”. Отделно бяха осигурени 3,5 млн. лв. за изграждане на улична и тротоарна настилка, осветление, нови водопроводи и канализация на въпросните четири улици.
За ул. “Козлодуй” освен подмяна на ВиК мрежата е предвидено изграждане на трасе с широчина близо 8 м, оформяне на паркоместа по част от платното, тротоари и повдигнати пешеходни пътеки.
За подмяната на ВиК мрежата Общината вече е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител, като крайният срок за подаване на оферти е 13 октомври, след което предстои да бъде обявена дата за отваряне на ценовите оферти. След подмяната на тръбите е предвидено асфалтиране на улиците, изграждането на тротоари и ново осветление, като дейностите ще бъдат изпълнени от “Пътни строежи – Велико Търново”.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново