Готова е въжената атракция на Ксилифор

Публикувано на вт, 11 сеп. 2018
3282 четения

Вече е завършена въжената градина в парк Ксилифор край Велико Търново. В края на седмицата предстои да бъдат направени първите тестове на атракциона, който е единствен по рода си в региона, а официалното откриване ще е в края на септември.
“Съоръжението представлява равностранен триъгълник с размери 15/15/15 метра и с височина 13,7 м. Първото ниво е разположено на 6 м височина, а всеки, който успее да го преодолее, преминава на следващото, което е на височина 12 м. На всяко едно ниво има по 7 препятствия или общо 14”, разказа Георги Димитров, секретар на “Трапезица – 1902”.
На разположение на смелчаците ще има най-малко двама инструктори, а всеки участник ще е обезопасен. Ограничението за катерене към всеки желаещ е да е висок над 1,10 м.
За ползване на атракцията ще се плаща такса, но цената ѝ още не е определена.
Най-новото съоръжение за забавление и спорт бе изградено по идея на ТД “Трапезица – 1902”, а средствата за него бяха събрани по време на Коледния благотворителен бал през декември 2017 г. Дарената сума бе в размер на 4600 лв. След това дружеството получи самото съоръжение като дарение от Ивайло Пенчев и Метин Мусов, собственици на фирма за производство на стени за катерене.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново