Горнооряховчани внасят колективна жалба срещу дупките по улиците

Публикувано на вт, 12 февр. 2019
303 четения

Колективна жалба и подписка срещу лошото състояние на улиците в Г. Оряховица внасят група граждани в Общината. Те ще бъдат входирани след седмица заедно със снимков материал. Събирането на подписи продължава и всеки, който иска, може да се включи в подписката, която е оставена в магазина за бои над полицията, уточниха организаторите. Инициативата се появи по време на протеста в неделя, в който близо 40 души се събраха пред Летния театър, за да изразят недоволството си срещу разбитата и осеяна с дупки улична мрежа. Протестиращите горнооряховчани се бяха “въоръжили” с цветни спрейове, с които очертаха част от ямите на няколко улици в града. Целта им бе по този нетрадиционен начин да привлекат вниманието на местната администрация към проблема. Хората се заканиха, че ако не бъдат взети адекватни мерки, ще затрупат входа на Общината с разпрани гуми, счупени джанти и подменени части от автомобилите си, разбити по градските улици. В най-плачевно състояние според тях са ул. “Мано Тодоров”, “Петко Славейков”, “Христо Смирненски”, “Пирот”, “Балатон”, “Антон Страшимиров”, “Княз Борис” и др.
“Много пъти сме правили опити да привлечем вниманието на Общината, писали сме жалби, но отговорът винаги е, че няма средства. За това решихме да се организираме и да покажем, че няма да търпим повече това положение”, заяви един от протестиращите.
От Общината обявиха, че в края на март или началото на април ще започнат ремонти на уличната мрежа. За цялостно преасфалтиране са набелязани 17 улици в града, но се търсят средства. За 6 улици са получени средства с министерско постановление в размер на 900 хил. лв. Общината е кандидатствала с искане за финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и развитие към МС за ремонти на улиците “Гурко”, “Дунав”, “Оборище”, “Шейново” и “Марица”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново