Горна Оряховица вече има световен шампион по танци

Публикувано на ср, 10 Юли 2019
961 четения

17 годишният Денислав Иванов от Горна Оряховица стана Световен шампион по танци през юли на провелата се в Брага, Португалия, Световна купа по танци. В състезанието са участвали 20 000 танцьори от 62 държави. Дани танцува в балет „Калина” при Народно читалище „Напредък 1869” Горна Оряховица,
Състезател в категория „джуниър” Денислав абсолютно заслужено грабна златото в стил „модерън”. Танцът му „Прероден” по хореография на Александра Драгова спечели първо място при убийствена конкуренция. С оценка 98,3, Денислав остави подгласника си с 4 точки след него. Талантът от Горна Оряховица взе и сребро от втория ден на Световното купао по танци. Танцът му „ Неволите на казака” в стил „шоу джуниър”, отново по хореография на Александра Драгова затвърди заявката му за най- добър танцьор в света и бе основание на 10 членната журираща комисия да го покани да участва в грандиозния Гала шампионат на състезанието, който се проведе в последния ден на световното първенство. За огромна радост и неописуем възторг на Балет „ Калина” , НЧ „Напредък – 1869” и град Г. Оряховица и за Република България – Денислав Иванов бе отличен с най-престижната награда за най-добър солист в категория „джуниър” и категория „сеньори” за цялото Световно първенство и за всички стилове.
“Гордеем се със заслужения успех на Денислав Иванов. Уважение към труда на това момче! Два пъти в негова чест се чу химна на Р България!, заяви с много вълнение Калинка Генова, треньор на Денислав и ръководител на балет „Калина”.
Денислав Иванов е отличен ученик в ХI клас на ПМГ „ Васил Друме
Другият солист на балет “Калина” – Кристина Георгиева се състезава в категория „ деца” – children. В стил акроденс тя се класира на 7-мо място, на стотна от заветната шестица.
Всички деца от балет „Калина” , заедно с художествените ръководител Калинка Генова и Виолета Тошева, са гледали денонощно канала на първенството в дните на шампионата и се чувстват горди и щастливи от огромния успех на Кристина Георгиева и Денислав Иванов, които достойно представиха град Горна Оряховица и България пред света.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново