Главните пътни артерии са почистени, заяви кметът Даниел Панов

Публикувано на чт, 20 Дек. 2012
201 четения

Главните пътни артерии в общината са почистени, съобщи кметът Даниел Панов. “Имаше два критични дни, 27 часа валя сняг. Той трябва напълно да спре, за да има нормално почистване. Нямаме бедстващи райони, включително и селата. Основно първо се чистят главните пътища, а после и второстепенните улици. До 27 декември снегът, който е на камари, трябва да бъде извозен от улиците. Имаше обаче и участъци, които не бяха почистени своевременно, като пътят В. Търново – Г. Оряховица”, заяви Даниел Панов.
Той поясни, че при несправяне на ситуацията занапред ще бъдат налагани и глоби. “Фирмите трябва да преценят дали им е необходима допълнителна техника или хора, за да се справят със ситуацията. На сегашното снегопочистване глоби няма да налагаме, но на следващото ще има такива. В момента всички работиха активно, включително и Общината с техника, която бе предложена от компании и строителни фирми. 6-7 машини бяха изкарани да помагат на фирмите, които почистваха. Благодаря и на военния университет за помощта”, каза градоначалникът.
Той призова гражданите паркираните коли да се преместват, за да може да се почистват и тези участъци. Според него например по ул. “Н. Габровски” днес е имало коли, които пречат на машините да чистят улиците, пълно било по улиците и с автомобили с летни гуми.

Анатоли ПЕТРОВ
Видео: авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново