Гимназията по туризъм получи като подарък Червената книга на България

Публикувано на вт, 3 Окт. 2017
103 четения

Червената книга на България получиха като подарък учениците от ПГ по туризъм “Д-р Васил Берон” във Велико Търново. Дарението е на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към Българската академия на науките. Така учените символично благодарят на гимназистите за интереса и отговорното отношение към съхранението и възстановяването на някои застрашени билки.
Жестът към търновските ученици е по повод проекта “Екологичен остров”, който е спечелил финансиране от конкурса “Климатът и аз” на Националния доверителен екофонд. Заедно с Червената книга, екипът на проекта е получил безвъзмездно семена за засаждане и инструкции за отглеждане на застрашените лечебни растения валериана, салвия, ехинацея, меколистно шапиче, мурсалски чай и други.
Учениците са участвали в изследователски пътуващ урок в Хербариума на Института. Сега предстоят обучения по презентационни умения и креативен еколагер, в който ще се включат екипи от 10 основни училища от област В. Търново.
Проектът “Екологичен остров” ще бъде реализиран съвместно от клуб “Силивряк” с ръководител учителят Албена Иванова и учебна компания “Бояр Дриймс” с ръководител инж. Славка Проданова.
З. ГЕОРГИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново