Германски ученици и учители гостуват в Езикова гимназия

Публикувано на ср, 27 сеп. 2017
730 четения

Гостите от Германия изненадаха своите домакини с традиционни техни ястия и музикална програма.

Ученици и учители от Германия гостуват в Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” във Велико Търново. Вече седмица те опознават българската образователна система и се докосват до нашата култура, като посещават различни исторически обекти. Общо десет са учениците, а с тях пътуват двама техни преподаватели. Те са от гимназия “Гешвистер Шол” в гр. Зангерхаузен, с която търновското училище поддържа договорни отношения повече от 15 години. Всяка година учебните заведения си разменят ученически групи, като децата и учителите се настаняват в местни семейства.
Взаимните посещения допринасят за усъвършенстване на езиковите умения на учениците, изучаващи немски език, опознаването на културата и обичаите на партньорите, обясни директорът на Езикова гимназия Смилена Тодорова. В учебните дни те влизат в часове заедно с българските си връстници. Германците са участвали в двуезични уроци по математика, история и география, посещавали са и часовете по немски, френски и испански. Гостите са се включили в тържествата за Деня на Независимостта в старата столица, разгледали са забележителностите на Велико Търново и Арбанаси.
В последния ден от пребиваването си вчера немските партньори изненадаха своите домакини с традиционни техни ястия и музикална програма. Педагозите споделиха, че благодарение на партньорството между двете училища през годините цели семейства във Велико Търново и Зангерхаузен са станали приятели и вече редовно си разменят лични визити.
Златина ДИМИТРОВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново