Генерал Николай Николов награди две ученички от ПГСАГ

Публикувано на чт, 6 Дек. 2018
459 четения

Главен комисар ген. Николай Николов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР, награди две възпитанички на  Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново. На специална церемония в София той връчи отличия на

дванадесетокласничките Елица Мучинова и Симона Димова, които заеха призови места в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Елица спечели първото място в конкурса, а Симона се пребори за поощрителна награда. Двете момичета изучават специалност „Интериорен дизайн“, а техен учител по изобразително изкуство в гимназията е г-жа Даниела Петрова. Ученичките дариха благотворително авторските права на творбите си във връзка с кампанията за подпомагане на деца на загинали или пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители от ГДПБЗН.

480 произведения на изкуството на млади автори от цялата страната са представени за участие в творческото състезание. Творбите са оценявани от авторитетно жури, в което са били поканени представители на Националната художествена академия, Националния дворец на децата към просветното министерство и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново