Ганчо Карабаджаков с нов пост

Публикувано на ср, 7 окт. 2020
3520 четения

Бившият заместник-кмет на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков е новият стар директор на Художествената галерия “Борис Денев” в старата столица. Той замени на поста пенсиониралия се Николай Сираков, който заемаше тази длъжност в продължение на няколко години. За рокадата, която е станала още през юни, все още няма официална информация от Общината.
“Предстоящите големи ремонти на сградата по европейски проект до някаква степен попречиха на работата, която бях започнал по освежаване на залите в галерията. Ако бях останал, както ми предлагаха, трябваше да преустановя тези мои дейности и това повлия на решението ми да се оттегля. Сега се отдавам изцяло на творчество. Не съжалявам за нищо. Мисля, че се справих добре и оставям галерията в добро състояние”, каза Сираков и припомни, че близо 10 години той беше част от културния живот на В. Търново като ръководен кадър. Преди да стане директор на Художествената галерия той отговаряше за паметниците и паметните знаци в общината. На директорското място Сираков замени именно Карабаджаков, който тогава стана заместник-кмет на старата столица.
По-паметливите си спомнят, че първата заповед, която през 2011 година новият кмет
инж. Даниел Панов подписа, беше свързана именно с назначаването Карабаджаков за зам.-кмет по културата и хуманитарните дейности.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново