Фестивалът “Малкият принц” събира във В. Търново млади актьори от цялата страна

Публикувано на пт, 28 апр. 2023
198 четения

Млади актьори от цялата страна ще излязат на сцената на МДТ “Константин Кисимов” във В. Търново при участието си в 17-ото издание на националния фестивал за детско-юношеско театрално творчество “Малкият принц”. Форумът, в който ще вземат участие 17 детски и младежки трупи, ще се проведе от 28 до 30 април и ще предложи на публиката в старата столица 21 заглавия, входът, за които е свободен. Сред тях са “Пепеляшка” по приказния вариант на Шарл Перо, “Пинокио” от Карло Колоди, “Приключенията на Лукчо и неговите приятели” от Джани Родари, “Полет над куковиче гнездо” по романа на Кен Киси, “Веселите уиндзорки” по Уилям Шекспир, “Колко е важно да бъдеш сериозен” от Оскар Уайлд, “Мечка” от Чехов, “Нос” на Гогол, “Ние, врабчетата” от Йордан Радичков и др.
Програмата ще започне на 28 април от 9,30 ч.. Първи на сцената ще излязат момичетата и момчетата от Театрално школо “Сава Доброплодни” във В. Търново, а след тях в 10,20 ч. – Детска театрална студия “Буратино” при НЧ “Развитие” в Церова кория.
Официалното откриване на фестивала ще бъде в 11 ч., след което до вечерта зрителите ще могат да видят актьорски състави от Нови пазар, Дебелец, Разград и София. Първата постановка на 29 април ще започне в 9 ч., като представленията отново ще продължат до вечерта. Публиката ще може да се наслади на изпълненията на театрални трупи от столицата, Айтос, Самоводене, Варна, Силистра, Банкя и Пазарджик. Третият фестивален ден ще стартира в 9,30 ч., като до около 17,30 ч. на сцената ще се представят деца и младежи от Тутракан, Г. Оряховица, Ст. Загора, Пловдив, Варна и Перник.
Награждаването на най-добрите актьори и трупи ще е в 17,30 ч., когато ще бъде направено и официалното закриване на фестивала.
Националният фестивал за детско-юношеско театрално творчество “Малкият принц” се организира от Община В. Търново, НЧ “Извор” в Самоводене и НЧ “Съгласие-Дебелец” в Дебелец и е част от Културния календар на Община В. Търново.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново