Феновете на “Левски” даряват коледни пакети на хора в нужда

Публикувано на вт, 19 Ное. 2019
59 четения

Благотворителната кампания под наслов “Синята Коледа 4” ще зарадва с коледни хранителни пакети възрастни и социално слаби хора от Ветринци, Пчелище и Церова кория. Най-вероятно в кампанията ще бъде включено и село Драгижево, съобщи Калин Станчев, председател на фенклуба на “Левски” във В. Търново. За 4-та поредна година феновете от Old Capital Boys помагат с продукти от първа необходимост на нуждаещите се. Част от храните за кампанията “Синя Коледа” са дарени, а другите са закупени с пари, които също са предоставени от фенове на “Левски” от страната и чужбина. Миналия декември инициативата се проведе в селата Церова кория, Пчелище, Самоводене, Хотница, Шемшево и Леденик.
“За пореден път ще се опитаме да помогнем на възрастни и самотни хора в трудно социално положение, които нямат възможност да посрещнат предстоящите празници. Кметовете на населените места ни съдействат, като ни свързват с тях, тъй като те най-добре знаят кои наистина имат нужда от тази помощ”, обясни Калин. Набирането на средствата ще продължи до 15 декември, а пакетите ще се раздават в навечерието на Коледа. Всеки, който има желание да се отзове и помогне, може да се свърже с момчетата от организацията.
Калин Станчев съобщи, че и тази година желанието им е да подарят театрална постановка за хората в едно от селата. Тя ще бъде представена от театралната трупа на Дебелец или от Детско-юношеската театрална формация “Смехоран” при НЧ “Съгласие – Дебелец”, които вече са играли своите спектакли като част от благотворителната кампания през изминалите години. До момента са получени и голям брой книги, които ще бъдат дарени на читалищата в съответните села. Паричните средства, които остават след разпределяне на даренията, се предоставят благотворително за кампаниите на “Левски фемили”, които помагат на деца и възрастни с различни заболявания.
“Хубавото в инициативата “Синята Коледа” е, че тя обединява добрите хора, независимо от различията между тях. Миналата година участие в кампанията взеха както съпругата на незабравимия футболист на сините Гунди, така и половинката на бившия футболист на ЦСКА Димитър Якимов”, сподели Станчев.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново