Есента е време за подготовка на кожата за зимните месеци

Публикувано на чт, 24 сеп. 2020
65 четения

Есента е времето, в което започваме да се подготвяме за зимните месеци. Това е период на адаптация и за нашата кожа и изисква специални грижи. През този сезон, изтощена от високите температури през лятото, кожата проявява осезаемо чувство за жажда. Класическият синдром на дехидратираната кожа е т. нар. “стягане” и “опъване”. При хората с кожа, която принципно е суха, това усещане се засилва през есента и става почти болезнено през зимните месеци. Причината е, че освен вода в нея липсват и мазнини. Тя се набраздява с фини бръчици, става твърда, лишена от еластичност и блясък.
При мазната кожа дехидратацията се изразява в образуване на повърхностни малки люспи, намалена еластичност, липса на мекота и свежест. Това води до затруднено функциониране на всички процеси в кожата – тя проявява лесна раздразнимост и е податлива към алергии и дерматити.
За да подготвим кожата си през следващите седмици, специалистите съветват усилията да бъдат в три насоки – регенерация, хидратиране и укрепване. Регенерацията е подновяване на повърхностния кожен слой, за което помага пилингът. Хидратацията с подходящи кремове и серуми ще върне влагата и тонуса на кожата, като процесът може да се подпомогне и с подходящи хиалуронови мезотерапии.
Добре е да се знае, че колкото по-студено става времето ,толкова консистенцията на крема за лице трябва да е по-плътна с увеличаване на есенциални мазнини в него. Това обаче е много общо, тъй като кремовете трябва да се съобразят с типа кожа, защото мазнините в тях могат да създадат условия за оклузия и запушване на мастните жлези. Консултацията със специалист е най-добрият начин за избора на правилна козметика. Независимо какви процедури се спазват за възстановяване на кожата, нейната красота е немислима, ако не се приема достатъчно вода – минимум литър и половина, трябва да се консумират също полезни мазнини и микроелементи – желязо, калций, калий, витамини, съветват специалистите. Професионални консултации със специалист можете да получите в Козметичен център “Бюти”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново