ЕНЕРГО-ПРО изгражда иновативна детска площадка в ДГ “Здравец” в Първомайци

Публикувано на пт, 22 окт. 2021
54 четения

Иновативна детска площадка на територията на детска градина “Здравец” в село Първомайци е първият проект, който ще бъде подпомогнат с финансови средства по стартиралата в началото на септември социална инициатива на ЕНЕРГО-ПРО в подкрепа на местните общности. По-голяма част от постъпилите до момента в компанията заявления от детски и общински институции на територията на цялата страна са в направление “Детско развитие”, енергийна ефективност, както и за изграждане на екологични ценности.
В основата на спечелилия проект на ДГ “Здравец” в кампанията “ЕНЕРГО-ПРО за обществото” стои създаването и оборудването на съвременна детска площадка. Иновативната идея е чрез вграден генератор в самите уреди за детски игри да се улавя кинетичната енергия, която децата изразходват на площадката, след което тя ще се използва, за да се създадат допълнителни забавления за тях – звуци, светлина, музика. Така ще се даде възможност децата да добият ново усещане за интерактивен контакт с околната среда, като в същото време ще възпита у тях екологично мислене и усет за пестене на енергия.
Инициативата на дружеството ще подкрепи още проекти на клиниката по детска онкохематология в Пловдив и детска градина в Каварна. Предстои избор на още проекти от страна на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Варна, чието финансиране ще бъде осигурено до края на тази година.
Кампанията на енерго дружеството е дългосрочен проект на компанията, в който може да се кандидатства по всяко време в някое от посочените направления. Бенефициенти могат да бъдат детски учебни заведения, центрове за работа с деца, общини в цялата страна. С приоритет се одобряват проекти, които формират нагласи и развиват ценности за насърчаване на устойчивото развитие в шестте направления на инициативата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново