Емил Павлов е новият почетен гражданин на В. Търново

Публикувано на пн, 11 Мар. 2019
3831 четения

Около кандидатурата на Емил Павлов за Почетен гражданин на Велико Търново са се обединили всички представители на комисията от общински съветници, която разгледа постъпилите предложенията. В нея влизат председателите на постоянните комисии в местния парламент, както и неговият председател Венцислав Спирдонов.

Официално Великотърновският общински съвет ще гласува присъждането на отличието на тържествената си сесия, която ще се състои на празника на града – 22 март.

Кандидатурата на Емил Павлов за Почетен гражданин, основател и президент на Международен фолклорен фестивал в старата столица, беше предложена от граждански комитет. Павлов беше номиниран заради изключителните си заслуги за популяризирането на културния и фестивален туризъм в старата столица и в страната, за големия принос в съхранението и представянето на българския фолклор, като част от нематериално културно наследство, за работата му, свързана с утвърждаване на В. Търново като културната столица на България.

Предложения за наградата “Велико Търново” се приемат до края тази седмица. За отличието вече е предложен доц. Светлозар Стойков, началник на акушеро-гинекологичното отделение на МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов”.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново