Емил Денев с отличия от Гешев и Прокурорската колегия на ВСС

Публикувано на чт, 27 апр. 2023
291 четения

Емил Денев беше награден от главния прокурор Иван Гешев с „Награден нож“ за високия му професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения като заместник на административния ръководител, заместник-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура-Велико Търново, както и за цялостната му професионална кариера.
Великотърновският прокурор бе отличен и от прокурорската колегия на Висш съдебен съвет с отличие „личен почетен знак, първа степен – златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. „Оценяваме, че с професионалното си поведение и високия си морал сте един от магистратите, които изградиха съвременния облик на българското правосъдие. Благодарим Ви за проявената почтеност и за личния Ви принос за въздаване на правосъдие, което да оставя в обществото чувството за законова и човешка справедливост“, пише в поздравителния адрес от ВСС до Денев.
Високите отличия бяха връчени от Таня Недкова – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново, на тържественото изпращане по повод 65-годишнината на прокурор Денев. Той беше поздравен от колектива на Апелативна прокуратура – Велико Търново, от окръжните и районни прокуратури и колеги магистрати, с които е работил през годините на своята кариера.
Прокурор Денев има над 30 години юридически стаж. В периода 1993 г. – 1999 г. е бил следовател в Окръжна следствена служба във В. Търново. От 1999 г. е прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново, като в периода 2005 г. – 2009 г. е заместник окръжен прокурор, а след това два мандата (от 2009 г. – до 2019 г.) е административен ръководител – окръжен прокурор на същата прокуратура. От 2019 г. до пенсионирането си е заместник на административния ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново. Има ранг “прокурор във ВКП и ВАП”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново