Елица Топалова е новият носител на Академичната награда на Общината

Публикувано на пн, 2 Дек. 2019
197 четения

Елица Топалова ще стане новият носител на Академичната награда на Община Велико Търново, която се присъжда ежегодно по повод студентския празник 8 декември. Призът е в размер на левовата равностойност на 5000 евро, а средствата се осигуряват от бюджета на Общината.
Елица Топалова е предложена за престижното отличие от Академичния съвет на Великотърновския университет. Изявената студентка е избрана от общо пет номинации на различните факултети във ВТУ. Тя е завършила специалност “Българска филология” през миналата учебна година. Успехът й от семестриалните изпити е отличен 5,97 и отличен 6 от дипломирането. По време на следването студентката е участвала в редица международни научни конференции. Носител е на грамоти от Националната студентска олимпиада по езикова култура и Националната олимпиада по български език.
Предложението на Академичния съвет ще бъде гласувано на сесия на Общинския съвет в старата столица. Възпитаничката на Филологическия факултет ще получи наградата на 5 декември по време на тържественото събрание на ВТУ, посветено на студентския празник.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново