Експерти, преподаватели, студенти и институции представят общ проект “Творчески пространства”

Публикувано на пт, 2 Дек. 2022
113 четения

Общ проект, озаглавен “Творчески пространства” ще представят експерти, студенти, преподаватели и институции от творчески, художествени и технически специалности от сдружение в обществена полза “Стари столици”, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, Русенски университет “Ангел Кънчев” и УАСГ – София. Домакин на събитието ще са Изложбени зали “Рафаел Михайлов” във В. Търново от 17,30 ч. на 2 декември до 20 декември.
Учебният проект демонстрира образователните въздействия и художествените взаимодействия чрез информационни и комуникационни технологии в изложбено пространство и в контекста на проекти за популяризиране на недвижимото културно наследство на България. Автор на концепцията е арх. Ивелин Ненов – председател на УС на сдружение в обществена полза “Стари столици”, а куратор – доц. д-р Марина Теофилова от ВТУ, които ще са и участници в събитието.
В проекта от страна на Университета по архитектура, строителство и геодезия участват доц. д-р Камен Цветков и доц. д-р арх. Данаил Недялков и студентите Рада Славова, Георги Палазов, Станислав Стефанов, Ива Ненова, Пламен Илиев, Милена Дяволова и Симона Овчарова. Участник от Русенския университет е проф. д-р Георги Христов, а представители на ВТУ, освен доц. д-р Теофилова, са Антоанета Тонева, Даниела Николова, Мария Василева и пърформанс – Йоанна Владкова.
Проектът се осъществява с подкрепата на сдружение в обществена полза “Стари столици”, което е негов организатор и спонсор.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново