Екип на ОУ “Д. Благоев” гостува на кмета на турския град Сакария

Публикувано на вт, 28 окт. 2014
522 четения

Екип от десет ученици и четирима учители от ОУ “Димитър Благоев” във В. Търново са гостували на кмета на турския град Сакария. В продължение на седмица те са участвали в работна среща в местното училище заедно с партньори от Шотландия, Румъния, Чехия, Полша, Кипър, Италия и Гърция.
По време на визитата търновските деца и техните преподаватели са били приети радушно и в Областния инспекторат по образованието. Учениците са в съвместни занятия с турските ученици. За тях е била организирана и интересна културна програма сред историческите и туристически обекти в район Сакария, който се простира от Мраморно до Черно море.
Пътуването до Турция е в рамките на спечеления многостранен проект “Приключенията на звездните мечета из Европа”, който се финансира по програма Коменски. Идеята на проекта е страните партньори да представят по едно мече от Космоса, което да научи повече за всяка от държавите. Така за две години, колкото продължава инициативата, учениците ще могат да опознаят културата на всяка страна. Мечетата и игрите с тях са начин да се мотивират и вдъхновят учениците да учат и използват английски език – писмено и говоримо. Те ще могат да споделят опита си в създадения блог на проекта, както и в Дневника на мечетата пътешественици.
Дейностите по проекта продължава с изпълнения на традиционни песни и танци, изготвяне на готварска книга с традиционни рецепти, коледни пожелания и поздрави чрез онлайн видеовръзка, размяна на писма по интернет платформите TenTalk и E-pals.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново