ДЮФА “Българче” представи страната ни на фестивал в Букурещ

Публикувано на ср, 7 юни 2017
1015 четения

Малките изпълнители от Детско-юношески фолклорен ансамбъл “Българче” представиха България на фестивал в румънската столица Букурещ. Талантите от формацията при Общинския детски комплекс във Велико Търново са били единствените участници от България.
Деца и младежи от седем държави са участвали в международния фолклорен фестивал на името на народната артистка на Румъния Стела Попеску. На голямата сцената в Двореца на децата в Букурещ са танцували, пели и свирили участници от Израел, Индия, Гърция, Турция и др. Ние имахме две участия по времена, в които представихме 20-минутна програма с два танца, две песни и едно оркестрово изпълнение, разказа хореографът на “Българче” Петър Петров. Домакините много харесали децата от старата българска столица. Тях избрали за интервю по Румънската национална телевизия.
46 деца от средната група на ансамбъла заедно с трима ръководители – хореографа Петър Петров, диригента на народния хор Галина Иванова и диригента на народния оркестър доц. Митко Димитров, са пътували до Букурещ. В свободното от участия време те са посетили Музея на селото, Ботаническата градина и Парламента на Румъния.
13 абитуриенти ще изпрати по време на традиционния годишен концерт ансамбъл “Бълграче”. Той ще се проведе на 14 юни в МДТ “Константин Кисимов”. 10 са танцьорите, които ще се сбогуват със сцената, след 12 години в ансамбъла, двама са музикантите и една певица.
Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново