Дядо Коледа и дарители зарадваха децата от педиатрията на МОБАЛ

Публикувано на ср, 19 Дек. 2018
569 четения

С много подаръци Дядо Коледа зарадва децата от педиатрията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. С нетърпение малчуганите очакваха Добрия старец и Снежанка, а водеща на програмата беше дългогодишният педагог Валентина Димитрова.

Занималнята в отделението, превърната в детски кът, се оказа тясна да побере всички гости и приятели на педиатрията, сред които представители на администрацията, общински съветници, ръководството на МОБАЛ и Медицинския филиал. Присъстваха също бъдещи медицински сестри и родители.

По традиция сред гостите беше и отец Славчо, който благослови децата и им разказа за раждането на Христос. Свещеникът дари също много плодове и осигури подаръци за малчуганите. От името на кмета Даниел Панов поздрав отправи Пенка Игнатова, шеф на общинската  дирекция по образование, младежки дейности и спорт. Тя подари  две огромни торби със занимателни игри и книжки. Шефът на МОБАЛ д-р Стефан Филев пък пожела малчуганите да оздравеят по-бързо и да бъдат вкъщи при семействата си по време на Коледа. Имаше и голяма торта, осигурена от ръководството на болницата.

В интересната програма участваха ученици от ОУ „Димитър Благоев“, които на специално приготвената за Бъдни вечер трапезата пресъздадоха обичая по очакване на Рождеството. Първокласници от СУ „Емилиян Станев“ влязоха в ролята на коледарчета и пяха коледни песни. Представиха се и малки таланти, които свириха на кларинет, гайда и др.

Вася ТЕРЗИЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново