Две деца със стипендия от “Тинузавър”

Публикувано на ср, 15 юли 2020
206 четения

Две деца, избрани на случаен принцип, получават стипендия от “Тинузавър” за участие в лятната академия по електроника, роботика и програмиране. Тя е организирана от “Университет за деца” и ще се проведе от 2-ри до 8 август в Еленския балкан. Имената на двамата печеливши са избрани измежду всички, участвали във фейсбук играта за подкрепа на образователната платформа “Тинузавър” при провеждането на Конкурса за социално предприемачество “Промяната 2019”. Двамата късметлии са момчета от София. Тяхната стипендия покрива обучението, престоя и изхранването им за целия престой в академията, уточниха от “Тинузавър”.
“По този начин искаме да благодарим на родителите и децата,които ни подкрепят в нашата мисия за достъпно образование по природни науки , поставящо основите за успешни професии на бъдещето. “Промяната 2019” ни показа колко е важно да поддържаме и развиваме нашата общност, да организираме безплатни курсове и уроци, да насърчаваме, колкото ни е възможно, децата и младежите с по-малки възможности, да учат основите на програмирането, математиката, физиката”, каза Невен Боянов, съосновател на “Тинузавър”.
В Лятната академия по електроника, роботика и програмиране в Еленския балкан деца и младежи на възраст от 10 до 16 години ще имат възможност да преминат през ниво 1 и 2 или 3 по методиката на “Тинузавър”, да работят по свой собствен проект, да спортуват и да се забавляват на чист въздух в безопасна среда.
Цената за един участник е 360 лв. и включва настаняването, транспорта, обучението и изхранването му. Записването продължава до 1 август включително.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново