Духовият оркестър на СОУ “Емилиян Станев” събира средства за деца в нужда с концерт

Публикувано на чт, 17 Дек. 2015
961 четения

Пищен музикален спектакъл в подкрепа на своите съученици в неравностойно социално положение ще изнесат музикантите от духовия оркестър на СОУ “Емилиян Станев” във В. Търново. Талантливите деца и младежи са решили да свирят даром, а събраните средства ще предоставят на своите приятели с надеждата да направят  тяхната Коледа по-усмихната. Благотворителният концерт ще се проведе на 19 декември от 17 часа в МДТ “Константин Кисимов”. Билетите за него са с цена от 5 лв.
На сцената ще излязат учениците от музикалните класове на преподавателите Йордан Цветанов и Иван Иванов, които са и основни организатори на събитието. От класика през маршове до джаз, фънк и рок ще изпълнят с много чувство и настроение техните възпитаници. Публиката ще чуе обичаните български маршове “Де е България” и “Шуми Марица”, както и жанрови пиеси за духов оркестър. Произведения на Шостакович, Съдърланд и съвременните български композитори Вили Казасян, Николай Братанов, Марин Вълчанов и др. ще чуе публиката. Една от композициите е написана специално за оркестъра от Христо Георгиев от Г. Оряховица.
Музикалната програма започва с популярната мелодия на “Джингъл белс”, която този път ще звучи в джазиран вариант в изпълнение на кларнет от второкласника Маргарит Русев. На барабаните голямата сцена ще превземат Ванислав Хаджипетков и Дейвид Палеников, които също са във II клас. Малчуганите свирят в оркестър за втора година, но вече познават по-голяма част от инструментите в бенда.
Гордостта на формацията Иван Памуков, който е носител на куп отличия от национални конкурси, ще се включи в концерта с няколко солови изпълнения.  Камерно ще свирят и другите кларнетисти от класа на Йордан Цветанов. На сцената ще излезе и звездата на училището Милица Мартинова от класа по поп и джаз пеене на вокалния педагог Петя Кръстева. Тя ще изпълни руска песен. Като солисти на оркестъра на акордеон ще свирят и близначките Дарена-Светослава и Мария-Десислава Димитрови.
Това е вторият благотворителен концерт на духовия оркестър при “Ем. Станев”. М.г. преди Коледа музикантите успяха да съберат 1600 лв., с които помогнаха на 30 деца от училището. И т.г на инициативата на децата и техните учители са се отзовали фирми и частни лица.
З. ГЕОРГИЕВА, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново