Доц. д-р Милен Михов: Вирусът не подбира леви или десни, нужно е обединение

Публикувано на чт, 30 апр. 2020
91 четения

Обединение по важни въпроси може да се постигне. Максимата, към която ВМРО винаги се е стремяла, е да издига обединяващото, а не разделящото.
Това заяви в „Патарински LIVE“ по Канал 3 народният представител и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение доц. д-р Милен Михов.
За съжаление изкушенията в това натоварено с емоции време са големи пред лидерите на някои политически партии да играят на струната в ролята „ние казваме какво трябва да стане, управлението не прави нищо“, продължи той.
В последните три години под ръководството на г-жа Нинова БСП води една последователна, крайна и много остра конфронтационна политика, това е техен стил. Сега отново виждаме проявяващата се тяхна теза „ние сме различни, ние сме опозиция, ние сме противници“, каза депутатът.
Вирусът на подбира леви или десни, заяви Михов и допълни, че няма логика в тази острота в поведението на опозицията във време на извънредното положение, породено от пандемията от коронавируса.
Нека малко се свият партийните знамена, нека малко се принизи партийното и да се потърси общото съгласие, призова заместник-председателят на ВМРО.
В ефира на „Патарински LIVE“ той защити законодателната инициатива на ВМРО мярката общественополезен труд за дрогираните шофьори да в морги, болници и спешни отделения.
В момента има несправедливост в разпоредбата на НК. Ние искаме на тези, които получат условни присъди, или на тези, които бъдат предсрочно освободени, съдът да има правото да налага общественополезен труд, обясни доц. Михов.
Помолен да коментира идеята за нула лева партийна субсидия, Милен Михов обясни, че от ВМРО са последователни и тезата им е непроменена – партиите трябва да се финансират с обществени средства чрез държавния бюджет, за да попадат под влиянието на корпоративни, икономически и външни фактори.
Всичко трябва да е в рамките на разумното, но в никакъв случай не трябва партиите да бъдат „хвърлени“ на тезгяха з корпоративно пазаруване, завърши доц. Михов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново