Долна Оряховица излиза на протест

Публикувано на чт, 14 Мар. 2019
653 четения

Жителите на Долна Оряховица излизат на протест заради лошото състояние на уличната мрежа в града. Гражданите ще изразят недоволството си от разбитите улици и множеството дупки в неделя – 17 март, от 11,00 ч. на градския площад. Хората се заканиха, че ще протестират, докато бъдат чути от кмета и общинските съветници в Г. Оряховица.
“Състоянието на уличната мрежа е отчайващо. Ремонт не е правен повече от 20 г. Последният такъв беше извършен малко преди последните избори на участък от 200 метра”, разказа Йордан Байчев, който е сред организаторите на протеста. Той уточни, че това ще е първият протест на долнооряховчани. В неделя предстои да стартира и подписка, която ще бъде внесена в Общината с искане за спешни мерки.
“Приканваме гражданите на Долна Оряховица да се включат в мирния протест срещу лошото състояние на улиците. Настояваме овластените от нас управници да си свършат работата и да ремонтират разбитите улици на града ни. Ще протестираме, докато видим резултати, а не обещания. Ще извоюваме промяна за Долна Оряховица”, заканиха се хората от градчето.
За тази година Община Г. Оряховица е заделила едва 167 000 лв. за четирите големи кметства – Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище, които според хората са крайно недостатъчни, за да “закърпят” състоянието на разбитите пътища в населените места.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново