Доброволци засаждат нова гора с над 5000 дръвчета

Публикувано на пт, 16 апр. 2021
2987 четения

Нова гора от над 5000 дръвчета ще засадят доброволци от “Търново рънс” и техни съмишленици на големия християнски празник Цветница. Тя ще е разположена на 1 км от Килифарево по пътя към село Плаково. В начинанието ще помогнат представители на инициативата Гората.бг, които ще предоставят младите фиданки, отдел “Околна среда” към Община Велико Търново и Централният кооперативен пазар в града. Организаторите приканват всеки, който може да се включи и да помогне за реализирането на идеята, да присъства.
Залесяването ще се проведе на 25 април от 10 до 14 ч., а при нужда и до по-късно. За желаещите да се включат е осигурен транспорт. Сборният пункт е в 9 ч. на стадион “Ивайло” в старата столица, а тръгването към Килифарево ще е около 15 минути по-късно. Всеки, който поиска, може да се придвижи и със собствен автомобил или с велосипед.
Гората.бг, Община Велико Търново и “Търново рънс” осигуряват нужното оборудване – мотики, лопати, кофи, ръкавици, водоноска и всичко останало. Организаторите предупреждават участниците да се облекат подходящо за целта и да си набавят необходимите храна и напитки.
“За поредната наша кауза избрахме едно знаково място с хубави панорамни гледки. Нашата цел е старото рекултивирано сметище на град Килифарево да се превърне в красива гора. Прогнозата е за слънчев ден, така че се надяваме, освен да направим още едно добро, да си прекараме приятно”, каза Калин Василев – Калинбата и припомни, че през 2017 г. със съдействието на Гората.бг край Вонеща вода бяха засадени 3500 дръвчета.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново