Доброволци зарадваха с храна и топъл обяд самотни и бездомни хора

Публикувано на сб, 2 Мар. 2019
143 четения

Десетки дарители от Велико Търново, Севлиево, Сливен и Габрово се включиха в кампанията в подкрепа на самотни възрастни и бездомни хора „Имам нужда от ТЕБ“. Организатори на инициативата са фондация „Дякония и мисия“ и приятели. В продължение на месец и половина в три пункта в старата столица – Православния център „Проф. Тотю Коев“ и храмовете „Възкресение Христово“ и „Св. Троица“, и в клуб „Вселена“ в Г. Оряховица се събираха трайни хранителни продукти. На 1 март и в навечерието на националния празник събраните продукти бяха дарени на нуждаещите се заедно с топъл обяд. За хората от В. Търново топлата храна бе осигурена от редовния дарител в кампаниите за бездомни – Вики Тюфекчиева, собственик на верига заведения в старата столица. Бизнесменът Севдалин Кръстев осигури обяд за хората в неравностойно положение в Г. Оряховица. Всички те получиха и празнични картички с пожелания за 1 март и настъпващата пролет, изработени с много любов и старание от децата от III клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица, с класен ръководител г-жа Караколева.
Директорът на фондацията Стефка Кънчева и Мария Атанасова, която е доброволец и студент във ВТУ, посетиха домовете на самотните възрастни хора заедно с екип на социалната дирекция в Г. Оряховица. Бездомните хора в града получиха пакетите с храна и топъл обяд в клуб „Вселена“.
Организаторите на кампанията – фондация „Дякония и мисия“, Ярослав Матоуш и Севдалин Кръстев, изказват благодарност на Боряна Кирилова, директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Г. Оряховица и нейния екип за съдействието. Инициативата бе подкрепена и от бизнесмена Николай Рашков и Ралица Величкова от читалище „Христо Козлев“ в Долна Оряховица.
Фондация „Дякония и мисия“ продължава да събира трайни хранителни продукти, с които ще зарадват самотни възрастни хора и бездомни за Възкресение Христово в нова инициатива, под надслов „Пасхална радост“.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново