Доброволци чистят двора на областната болница

Публикувано на ср, 13 Мар. 2019
313 четения

Добороволци организират нова акция за почистване във В. Търново. Този път организаторите са избрали северния двор на областната болница “Д-р Стефан Черкезов”. Районът от години се е превърнал в микросметище за много минувачи. Миналата година от двора бяха събрани 70 чувала с боклук, но има все още много отпадъци. Доброволците са предвидили събиране на всички боклуци в района на лечебното заведение, окастряне на храстите и дърветата и засаждане на цветя, с което да облагородят мястото както за работещите в МОБАЛ, така и за пациентите и техните близки.
Инициативата се организира от “Доброволно чистене – Велико Търново” и ще се проведе на 17 март – неделя, от 12,00 ч. Очаква се към тях да се присъединят ентусиасти от сдружение “ отГОворните”. След края на акцията в старата столица почистването ще продължи в района на Детска градина “Щастливо детство” в горнооряховския квартал “Пролет”. На място ще бъдат раздадени чували и ръкавици за всеки, решил да се включи в почистването.
При последната акция на търновската група само за час над 110 души успяха да съберат 190 чувала с отпадъци около църквата “Св. св. Петър и Павел” в старата част на града.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново