Доброволци ремонтираха дома на самотна майка с 3 деца

Публикувано на пн, 29 юни 2020
6921 четения

Доброволци се организираха и направиха основен ремонт на къщата на самотна майка, отглеждаща сама три деца в горнооряховското село Драганово. Инициативата е на Лео Кадели, създател на платформата “Приятели, помагайте”. Той обяви кампанията в началото на юни, а на призива му се отзоваха много дарители и доброволци.
Светла Гогева е осиновила две деца и е приемен родител на трето. Преди десет месеца жената губи внезапно съпруга си и остава сама с грижата за трите деца. “Тогава получих сигнал за нея и само след дни я посетихме с подаръци за децата и хранителни продукти. По Коледа отново бяхме при нея с Дядо Коледа и още подаръци. Оттогава не сме спрели да бъдем до Светла и децата ѝ и да помагаме с каквото можем”, разказва Лео Кадели. Тъй като условията в дома ѝ не са били много добри, от организацията решават да направят ремонт, основно на банята и тоалетната, за да може децата да се чувстват още по-щастливи.
По време на ремонта малката Ивана споделя, че мечтае да стане футболистка и затова постоянно играе на двора. “Беше ми нужна само минута да реша и с доброволците само за няколко часа ѝ направихме игрище в нейния двор, който е доста голям. Направихме първия мач заедно с децата. Съдията беше Бог, който ни награди с щастие”, споделя още Лео Кадели, който обещава на момиченцето, че ще продължи да го подкрепя.
Само за няколко дни ентусиастите успяват да ремонтират основно санитарните помещения на къщата, с което поредната благотворителна кауза приключва успешно.
Весела БАЙЧЕВА, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново