Днес стартира автомобилното изложение във Велико Търново

Публикувано на пт, 17 Окт. 2014
446 четения

Първото по рода си събитие, с 14 автомобилни марки, ще се проведе на паркинга на Метро. Входът е свободен

Новосъздаденото Сдружение на автосервизите във Велико Търново – САВТ, с партньорството на Община Велико Търново, организира от 17 до 19 октомври първото автомобилно изложение на паркинга на Метро във Велико Търново. Входът ще бъде свободен, а изложението ще бъде открито лично от кмета на Община Велико Търново – инж. Даниел Панов в 17:00 часа днес, 17 октомври. Потърсихме представители на сдружението, за да научим малко повече подробности около събитието и да ги предадем на нашите читатели.
Такива автомобилни изложения вече се организират в други големи български градове, след като националното автомобилно изложение в София загуби голяма част от участниците и посетителите си заради високите цени на изложбените площи. От САВТ искат първото изложение да бъде организирано изключително от местните представители на автомобилните марки. Обещават специални условия за покупка на всички изложени автомобили.
За периода януари-август 2014 г. в България са били продадени 13 583 нови автомобила, което е ръст с 10 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Тогава у нас са били продадени 12 340 нови коли, сочат последни данни на Асоциацията на европейските автомобилни производители за тенденциите в продажбата на нови коли в ЕС. Ръстът в пазара е зародил идеята за автоизложението. От сдружението казват, че пазарът в региона все още не е достигнал потенциала си, защото голяма част от клиентите все още не са осъзнали предимствата в покупката на чисто нов автомобил и затова искат да представят всички модели на едно място.
Въпреки това, ръст на продажбите на нови автомобили се наблюдава и във Великотърновска област, коментират от САВТ. Всичко това се дължи на тенденцията новите модели на масовите марки да стават все по-атрактивни като визия и все по-екологични. Новите модели стават по-динамични, с повишена стабилност на пътя, осигуряват невероятен комфорт с прецизно и леко управление.
Решаващ фактор при избор на нов автомобил се оказват и системите за активна и пасивна безопасност – системи, които доскоро бяха присъщи само на премиум сегмента. Но за клиентите безопасността се оказва също толкова важна, колкото и икономичността на автомобила. Автопроизводителите се стремят да постигат все по-нисък разход на гориво и впечатляващо ниски CO2 емисии, но не и за сметка на динамиката.
Причина да изберат нов автомобил за много хора са и гаранционните условия. Оторизираните сервизи в България предлагат все по-изгодни условия и удължени гаранции за автомобилите си. Новите автомобилни предложения са изключително изкушаващи, а гаранцията, че за този период ще има кой да се грижи за автомобила и липсата на извънпланови разходи за ремонти е мощен продажбен агрумент и се оказва една от най-честите причини клиентите да предпочетат нов автомобил пред употребяван.
Не на последно място са и специалните ценови предложения. Автомобилните вносители имат различна ценова политика и предлагат изключително атрактивни промоционални оферти. Всеки, който предпочете да закупи нов автомобил пред употребяван, може да се възползва от специални ценови условия като директна отстъпка от цената, подаряване на допълнително оборудване и аксесоари, безплатни сервизни обслужвания и т.н.
Основна причина за избора на нов автомобил пред употребяван често се оказват лизинговите условия. Причината е в повишената конкуренция на пазара на финансовите услуги, както и удобството при финансирането на чисто нова кола – липсата на нужда от прехвърляния на собствеността, липсата на загуби на ДДС при финансиране на вторична продажба на кола от физическо лице и други затруднения при покупката на употребяван автомобил. Разлики, разбира се, има и във финансовите параметри на лизинговите схеми – докато за новите автомобили годишният лихвен процент вече достига около 4-5 %, то при употребяваните, все още предложения с лихва под 9 % се считат за изгодни. Вече почти всички представители предлагат лизинги със срок над 5 години, докато употребяваните обиквено се финансират до 24-36 месеца, и то при значително по-висока първоначална вноска – от 5 % при нов автомобил до над 25 % при употребяван.
От САВТ обещават изложението да стане традиция и за да привлекат повече посетители, организират концерт веднага след официалното откриване. За втория ден от изложението пък са предвидили представления на местни музикални изпълнители и фолклорни ансамбли. Можете да намерите информация за събитията във фейсбук профила на Сдружението на автосервизите във Велико Търново – САВТ, където ще бъдете информирани и за предстоящи други събития, кампании и актуална информация от автомобилния свят.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново