Директорът на ОУ “Бачо Киро” получава наградата на МОН “Св. Иван Рилски”

Публикувано на пн, 11 май 2020
2598 четения

Директорът на Основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново, Владимир Николов е един от петимата директори на български училища, които са отличени с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно всяка година се връчва на 11 май.
Владимир Николов притежава отлични умения за работа в екип и в интеркултурна среда, за работа с родители и в разнородни екипи и институции са мотивите за неговото отличие, посочват от МОН. Николов е сред наградените, защото притежава отлична комуникативна култура, координира и управлява проекти и бюджети на доброволни начала. Във връзка с обявеното извънредно положение в страната по негова инициатива в училището стартира обучение в електронна среда, създадени бяха виртуални класни стаи на учителите, в които са обхванати всички 911 ученици в училището. От 2017 г. ОУ „Бачо Киро“ е в Списъка на иновативните училища.
Останалите наградени са директорът на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ в Попово инж. Теменуга Тодорова, на Националната финансово-стопанска гимназия в София – Мая Гешева, на 31-во Средно училище за чужди езици и мениджмънт „Иван Вазов“ в София – Надежда Николчева, и на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Монтана – Пенка Ненкова.
Отличените директори получават грамота, придружена от икона на Св. Иван Рилски и 1000 лева парична награда.
Други 20 директори, номинирани от регионалните управления на образованието за наградата ”Св. Иван Рилски“, получиха грамоти за принос в развитието на българското образование и проявена креативност по отношение организирането на обучението от разстояние в условията на извънредно положение в страната.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново