Детските центрове и занималните имат готовност да отворят врати

Публикувано на чт, 28 май 2020
139 четения

Детските центрове и занимални във В. Търново имат готовност да отворят врати от следващия месец, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев отпаднаха част от мерките, въведени заради COVID-19. В заповедта е указано, че от 26 май се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви и др.) при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50 % от общия им капацитет на открито. Считано от 1 юни се разрешават и всички извънкласни занимания като детски занимални, клубове, школи и др.
Интересът към услугите за деца в края на учебната година е голям, споделиха управителите на занималните във В. Търново. “Имаме обаждания от родители на деца, които вече са били при нас. Очаквам да се включат и други семейства, тъй като по време на извънредното положение много от родителите изчерпаха възможностите си за отпуск. Така че имаме готовност да отворим, базата ни е голяма и дори да има изискване за по-малък брой на децата, ще можем да работим”, заявиха от една от школите в центъра на В. Търново.
От детски център, който ежегодно организира летни занимания за деца, споделиха, че също имат готовност да отворят врати, тъй като само вчера са имали над десет запитвания от родители. Притеснява ги единствено фактът, че в заповедта на здравното министерство няма яснота относно ограниченията за броя на децата, но се надяват, че до края на седмицата ще има повече информация относно работата. “Разполагаме с три големи зали, така че ще можем да спазим ограниченията, ако има такива, както и всички противоепидемични мерки”, уверяват от детски център.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново