Детска градина „Слънце“ посрещна гости от 4 държави

Публикувано на пн, 14 Окт. 2019
264 четения

Педагози от четири държави гостуват на Детска градина „Слънце“ във В. Търново. Домакините посрещнаха своите партньори от Румъния, Полша, Латвия и Турция с хляб и сол и китка здравец. Визитата на 16-те участници е по международния проект “Развитие на социално-емоционалните умения в предучилищна възраст”, финансиран по програма Еразъм +. Целта е децата да се научат да управляват собствените си емоции и да имат положително поведение спрямо околните. В проекта участват всички учители в търновската детска градина и малчугани на различни възрасти. Работният процес включва 4 подпроекта – “Очарователна кутия с емоции”, “Да играем заедно”, “Колелото на емоции” и “История за всички”.

По време на посещението си в „Слънце“ партньори имаха възможност да опитат от различни кулинарни изкушения, приготвени от децата и техните родители. Малчуганите бяха подготвили и богата музикална програма, в която се включиха и гостите. На празника присъстваха Пенка Игнатова, директор на общинската дирекция „Образование“, и Екатерина Миновска, експерт в Регионалното управление на образованието. Подарък от Общината за чуждестранните гости е посещение на музеите в старата столица и спектакъла „Царевград Търнов – звук и светлина“.

„Тази работна седмица, на която сме домакини, ще покажем на гостите част от дейностите, които извършихме досега по подпроекта „Играем заедно“. Две седмици колегите и ние направихме така, че да включим родителите в нашите общи дейности и игри. Лично аз съм много удовлетворена от това, което се получи. Родителите също бяха много приятно изненадани и очакват от нас все по-често да ги каним да играят с децата и съвместните ни дейности да продължат и занапред. Удовлетворена съм от това, че работата по проекта прави така, че нашият екип да е по-сплотен и мобилизиран, по-творчески настроен, да търси нови методи и начини за работа с децата, за да се справим с ежедневната агресия, която е болна тема за цялото общество“, сподели директорът на “Слънце” Албена Генчева. Координатор на проекта е музикалният педагог Дора Габрова, а в екипа е и психологът на градината Даниела Малакова. На финала на 2-годишния проект ще бъде направен речник с дейности и общ набор от инструменти за оценка на социално-емоционалните умения на децата.

Весела БАЙЧЕВА

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново