Детска градина „Слънце“ отпразнува своя 55-и рожден ден

Публикувано на нд, 18 окт. 2020
1379 четения

Детска градина „Слънце“ във В. Търново отпразнува своя 55-и рожден ден с емоционално тържество. В него се включиха всички деца от четирите възрастови групи и целият екип на детското заведение. Тържеството се проведе в слънчевия двор на градината. Там клоунът Коко, Веселушка, Есента и Феята забавляваха малчуганите, а те от своя страна танцуваха и пяха, облечени в чудни премени. Празникът завърши с красива торта и детска дискотека.
„За всичките 55 години от създаването на ДГ „Слънце“ в нея са отгледани над 2 хил. момичета и момчета. Това е детската градина , в която отраснаха и моите деца. Аз работя тук повече от 26 години, 19 от които като директор. В момента в детското заведение са записани 167 момичета и момчета, разпределени в 4 възрастови групи и в една смесена. В градината вече има много млади колеги, екипът ни е задружен и се стараем да правим всичко в името на децата“, каза директорката Албена Генчева. Тя добави, че педагогическият екип на градината работи по различни национални програми и международни проекти, а с помощта на Община В. Търново материалната база и условията за работа с децата се подобряват постоянно. Генчева припомни, че ДГ „Слънце“ носи това име от 1990 г., когато с решение на Педагогическия съвет то заменя старото „Ганка Рашева“.
„Тази градина се казва „Слънце“, защото слънцето грее както греят вашите очички, то грее като вашите усмивки и тук с много обич за вас се грижат най-слънчевите и най-усмихнатите хора“, обърна се към децата Димитранка Хаджиева, дългогодишен учител в детското заведение. Екатерина Миновска, старши експерт по предучилищно образование към Регионалното управление на образованието във В. Търново и бивш педагог в ДГ „Слънце“, също бе специален гост на празника и поздрави всички присъстващи. Представител на общинската Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ поднесе поздравителен адрес от кмета Даниел Панов.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново