Децата в Поликраище отпразнуваха Деня на християнското семейство

Публикувано на нд, 22 Ное. 2020
112 четения

Децата от Клуба по интереси към читалище „Развитие“ в Поликраище отпразнуваха Деня на християнското семейство. Първо те изгледаха презентация за празника, след което говориха за семейството, разказаха за своите близки и с какво им помагат вкъщи. Накрая всички заедно прочетоха стихотворението “Молитва” на Иван Вазов, разказа Татяна Кушева, библиотекар в читалището в Поликраище.
По традиция и тази година учениците от началния курс посетиха църквата “Св. Марина” в селото. Децата запалиха свещичка по време на литургията, а част от тях представиха рецитал, подготвен специално за празника. Отец Антоний ги запозна с историята, с традициите и обичаите на този ден, показа им главните икони в църквата и ги посъветва да бъдат добри, благочестиви и по-често да посещават Божия храм. Той им разясни значението на разпятието и как трябва да се кръстят.
„Като добри християни всички трябва да знаем и тачим своите празници. Каквото и да се случи, децата трябва да знаят, че има едно място на света, където ще са приети и винаги ще могат да намерят радост и утеха, и това е семейството. Затова те трябва да уважават и да зачитат най-близките си и скъпи хора. За всички деца влизането в църквата беше нещо ново и интересно, от което останаха развълнувани и силно впечатлени“, каза Кушева.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново