Деца се забавляваха в шатрите на “National Geographic Kids”

Публикувано на ср, 23 сеп. 2020
79 четения

Националното образователно турне на “National Geographic Kids” – Клуб “Малки откриватели” гостува във В. Търново. В парк “Марно поле” организаторите предложиха на децата много забавления, като основна тема на тазгодишното издание бе “Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?”.
“Решихме да включим тази тема като мото в турнето, защото това е един от най-често задаваните въпроси към децата, на който те отговарят с удоволствие”, споделиха организаторите от “National Geographic Kids”. Във връзка с темата на една от шатрите имаше колело, което при завъртане спираше на определена професия. Детето имаше възможност да си оцвети престилка за съответната професия и да научи нещо повече за нея. Наблизо имаше и кът за решаване на игрословици на същата тема. В друга шатра малчуганите с помощта на микроскоп се запознаваха с добрите и лошите бактерии за човешкото тяло. Спортните натури участваха във футболно предизвикателство, като всички, включили се в него, получаваха здравословно кремче, за което научаваха, че може да излекува раните, получени при спортуване. Друга шатра предлагаше здравословни сокчета, а в къта до нея децата се запознаваха с различни животни от цял свят.
По традиция турнето имаше и екологична насоченост. На специално дърво бяха поставени детелинки с екопослания, които водещите отправяха към малките гости на събитието.
“Във В. Търново винаги идваме с голямо желание. Изключително доволни сме от нашите гостувания тук, тъй като ни посещават много деца и настроението е чудесно. Нашата мисия е да забавляваме и образоваме децата. Това е важен акцент, защото освен да се забавляват, те трябва да си тръгват от нашите събития обогатени със знания. Опитваме се да го правим чрез всички наши партньори и сме доволни от това, което се получава”, казаха организаторите.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново