Деца от СОУ “Ем. Станев” събират пари за лечението на свой съученик с изложба

Публикувано на ср, 16 Дек. 2015
739 четения

Повече от 100 произведения на изкуството, вдъхновени от стила Арт Нуво, подредиха в благотворителен базар в СОУ “Емилиян Станев” във Велико Търново. Медальони от стъкло и дърво, рисунки върху стъкло и огледала, стъклени свещници, изделия от плъстена вълна, картички, коледна украса и други са подредени в изложбата. Тя е  разположена във фоайето на първия етаж в училището. Експозицията беше открита снощи и е част от международния проект, по който търновските гимназисти и учители си партнират с училища Шотландия, Словения, Румъния, Германия и Франция.
Творенията са изработени от учениците от 9 до 11 клас в паралелките по изкуствата, които участват в инициативата, а ръководител на ателието е преподавателят по изобразително изкуство Бояна Пеева. Базарът ще е отворен до края на седмицата от 7,30 до 14 часа, а с него са ангажирани само ученици, обясни координаторът на проекта Антоанета Палангурска.
Предметите се продават на символични цени от 2 до 12 лв., а събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на третокласник от училището. Стилян Пачев   страда от рядко заболяване на костите и се нуждае от поддържащо лечение в чужбина.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново