Деца на загинали полицаи получиха по 700 лв.

Публикувано на вт, 5 май 2020
107 четения

92 деца получиха по 300 лева по случай пролетните празници от благотворителната кампания на Министерството на вътрешните работи. На седем от тях, завършващи средното си образование, бяха преведени и по 700 лева – това са зрелостници от градовете Велико Търново, Кърджали, Кюстендил, Разград, Смолян, София и Стара Загора.
Средствата са набрани в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.
Благороден жест в дни на изпитания направи служител на Второ РУ – СДВР към децата на своите колеги, жертвали себе си в името на служебния дълг. Полицаят, работещ на първа линия в условията на извънредно положение, дари за кампанията на МВР индивидуалната си награда в размер на 650 лева, осигурена от правителството.
Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се осъществява под патронажа на министър Младен Маринов. Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за А1, Telenor и Vivacom или чрез обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на sms е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска народна банка, Централно управление.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново