Дете – телепат и младеж с енциклопедични познания дойдоха на кастинг във В. Търново

Публикувано на пн, 26 Ян. 2015
1751 четения

За да оценяват талантите във Велико Търново, бяха дошли Георги Милчев - Годжи, Нели Желева, Филип Станев и Иван Свежинов.

“България търси талант” събра кандидати за слава за цяла България

17-годишно момче с фотографска памет и малко дете, което може да прочете мислите на всеки, впечатлиха екипа на шоуто “България търси талант” по време на кастинга във Велико Търново. Сред кандидатите за слава имаше акробати, фокусници, имитатори, брейкъри и стрийт денс изпълнители, но по-голяма част от участниците бяха заложили на своя певчески и танцувален талант. Селекцията се проведе в събота и неделя в читалище “Надежда”. Различни дарования показаха стотици ентусиасти от Велико Търново и близките области.
Явор Бинев има енциклопедични познания в областта на географията и историята и се появи пред комисията с карта на света. Младежът притежава уникалната способност да запомни всичко, което прочете, и без проблем отговаря на въпроси за факти и събития от миналото на България. Главата му е пълна с информация за всички географски обекти у нас – площ на язовири, дължини на реки, височина на върхове, брой жители в различните градове. “Не знам как се получава, просто ми влиза в главата, без да полагам никакви усилия”, усмихва се претендентът за титлата “Талант на България”.
Явор е ученик в Гимназията за преподаване на чужди езици “Ромен Ролан” в Стара Загора, но избрал да се яви на кастинга именно в старата столица заради увлечението си по историята. Гимназистът сподели, че благодарение на таланта си да запомня има само шестици в училище, като изключение прави единствено математиката. В свободното си време пише поезия, а преди две години издал и първата си стихосбирка под името “Багри на мечта”. Негова слабост е модерният символизъм, където също притежава завидни знания. От тази година заляга сериозно и над химията, защото е избрал да следва фармация.
Овациите на комисията обра и дете – телепат, което притежава способността да разчете мислите на всеки, който стои срещу него. За доказателство то успява да визуализира чуждите мисли, а освен главата си за изпълнение на сложната задача използва и тесте с карти.
Със своя авторска песен, посветена на Велико Търново, излезе пред журито Кина Вълчева – Николова от Първомайци. Тя щурмува за втори път шоуто, след като през 2012 г. първата ѝ песен “Вино червено” се превърна в истински хит в мрежата. От тогава 53-годишната жена не спира да се развива и дори е успяла да завърши музикална педагогика в София. “Тогава Ани Салич ме посъветва да напиша по-прочувствена песен за любов и още нещо. Затова избрах да кажа с музика и текст колко обичам Велико Търново”, признава Кина. И новото парче тя изпълни под съпровод на акордеон, на който тя самата свиреше.
18-годишният Светлозар Христов е печелил през годините куп музикални конкурси, а в събота за първи път се яви на кастинг за таланти. Младежът учи поп и джаз пеене в СОУ “Емилиян Станев”, а най-голямото му желание е да покори световните сцени. Хит на Желко Йоксимович и парчето “Ще продължа” на Дамян Попов беше подготвил за прослушването. Популярни телевизионни водещи може да имитира Стефан Великов от Батак. Той бе сред ветераните на “България търси талант”, които се явиха на предварителната селекция във Велико Търново. Със своите интерпретации на “Ветрове” на Лили Иванова той стигна до финала на първия сезон в култовото предаване по бТВ. Сега освен на пеене и артистични умения той беше включил в програмата си и модерен балет.
Шоуто тази година ще бъде много по-зрелищно и вълнуващо за зрителите, обяви отговорният сценарист в “Шоуто на Слави”, който оглави журито на кастинга във Велико Търново. Четвъртото издание на любимото телевизионно шоу е продукция на Слави Трифонов и неговия екип от “Седем осми” и стартира в ефира през пролетта. Кои звезди ще бъдат водещи и членове на журито, все още се пази в пълна тайна. “Мога само да кажа, че в журито ще има една много голяма изненада и друга по-малка, но също много приятна. Изпълненията на участниците ще оценяват четирима души, като ще има представители и на двата пола”, разкри част от тайните Филип Станев.
Заедно с него прослушванията в читалище “Надежда” провеждаха Георги Милчев – Годжи, ръководителят на балет “Магаданс” Нели Желева и още един сценарист – Иван Свежинов. “Ние, пишещите, търсим хора с по-специфичен талант, Годжи следи за музикантските изпълнения, а Нели – за танцовите. Нашата задача е да направим предварителна селекция на атрактивните изпълнения, които после ще се явят пред истинското жури и ще може да види цяла България по телевизията”, обясни сценаристът на Слави.
“На имейла на предаването с нас се свързаха стотици, които искат да се явят пред комисията във вашия град. Те са ни изпратили предварително информация за себе си, както и кратко описание на своя уникален талант. Но на място идват и такива, които не са успели да се запишат навреме, а ние никого не връщаме. Ще работим, докато има хора”, каза още Станев.
Той сподели още, че пред тях се явяват хора на всякаква възраст и с всякакви умения – професионалисти и аматьори, хора с таланти и хора с желание за изява, изпълнители в традиционни изкуства и нетрадиционни начинания, забележителни, уникални, интересни или с необичайни дарби. Те търсят таланти не само в пеене и свирене, не само в танц или изобразително изкуство, а и жонглиране, акробатични номера и всичко, което представлява един необикновен талант и може да бъде представен през зрителите.
“Но има и участници, които си мислят, че имат талант. Те са много забавни и чаровни, а някои от тях предизвикват искрени усмивки и са наистина забавни в добрия смисъл на думата. Техният талант е, че си мислят че имат талант”, с усмивка сподели Филип Станев.
Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново