Десислава Димитрова от Старопрестолната гимназия получава наградата “24 май” и 1000 евро

Публикувано на пн, 13 май 2019
712 четения

Десислава Димитрова от Старопрестолната гимназия по икономика е новият носител на наградата “24 май” за най-изявен абитуриент на Община В. Търново. В Деня на българската просвета и култура зрелостничката ще получи приза, който е в левовата равностойност на 1000 евро. Деси е първият възпитаник на търновското училище, който се пребори за отличието.

Абитуриентката завършва с пълно отличие специалност “Оперативно счетоводство”. Най-големите й постижения са в областта на счетоводството и икономиката, към което тя има подчертан интерес. През годините е печелила редица призови места от различни национални състезания. Две поредни години се представя успешно и в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика. Всички постигнати успехи на Деси й гарантират място в пет университета у нас още от 11 клас. С отличните си икономически познания и владеене на езика на Шекспир тя е завоювала бронзов медал от състезанието за икономисти на английски.

Деси се включва активно във всички извънкласни дейности на гимназията. Участвала е в няколко проекта по програма Еразъм + в Германия, Чехия, Австрия и Румъния, както и в инициативата на Джуниър Ачийъвмънт България “Мениджър за един ден”. От няколко години е танцьорка в Ансамбъл „Сидер войвода“ в Горна Оряховица.

Още една пълна отличничка беше номинирана за наградата “24 май” тази година. Това е Радослава Игнатова от паралелката по биология и здравно образование на ПМГ “Васил Друмев”. Тя е представяла В. Търново на националната олимпиада по информационни технологии, както и на олимпиадата по биология.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново