Делян Пеевски с големи дарения за болниците във В. Търново и Г. Оряховица

Публикувано на ср, 8 апр. 2020
2800 четения

Модерен респиратор на стойност 36 хил. лв. дари на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица народният представител от ДПС Делян Пеевски. Апаратът е осигурен със съдействието на областния лидер на движението Гюнай Далоолу, общинския председател на ДПС в Горна Оряховица Йордан Керчев и  Стефчо Алипиев, който е зам.-кмет на железничарската община. При подписването на договора за дарение управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов не пропусна да  изкаже големите си благодарности за жеста и още веднъж посочи, че когато разполага с техника, екипът на болницата чувства по-голяма сигурност.
“Това е ДПС. Благородната инициатива на г-н Пеевски показва, че нещата, говорени по негов адрес, са пукащ се мехур. Той дарява на лечебни заведения в цялата страна техника, която спасява човешки животи”, посочи от своя страна областният председател на ДПС Гюнай Далоолу.
МБАЛ „Св. Иван Рилски“ не е първото лечебно заведение в област Велико Търново, на което Делян Пеевски оказва подкрепа. Във вторник той предостави 9 400 лв. на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Сумата ще бъде използвана за купуването на монитор и 3 перфузора – инжектомати за фино дозиране на медикаменти и вкарването им в тялото с определена скорост.  Преди около десетина дни той предостави и стотици предпазни маски за най-уязвимите жители на област Велико Търново.

Директорите на двете лечебни заведения изпратиха специални благодарствени писма до народния представител от ДПС Делян Пеевски. Той е и най-големият дарител в борбата срещу COVID-19.  Предоставената от него сума за справяне с епидемията възлиза на близо 3 милиона лева.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново