Делегация от университета в Ал Мансура гостува във ВТУ

Публикувано на пн, 11 Мар. 2019
120 четения

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов приветства делегация от университета в Ал Мансура в Египет, която е на четиридневно посещение във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. Визитата им е по линия на програма „Еразъм+“, като в периода 11-13 март ще изнесат поредица от лекции на английски език пред студенти и преподаватели в областта на историята, археологията и туризма.

„Много се радвам да видя толкова много приятели от Египет във Великотърновския университет. Посещението ви е знак, че отношенията между двата университета следват своя ход на задълбочаване. Наши студенти вече се обучават в Ал Мансура, а ваши вече са във Велико Търново. Първата крачка вече е направена. Пожелавам ви приятен престой в неповторимия ни град и прекрасен университет“, каза в приветствието си проф. Христо Бонджолов.

Към този момент в Ал Мансура се обучават четирима студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, като трима от тях ще изучават арабски език в продължение на три месеца, а техен колега ще учи археология. В търновската Алма матер за един семестър ще се обучават петима студенти от Египет.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново