Дефилето по червения килим може да е в Летния театър?

Публикувано на вт, 19 май 2020
5335 четения

783-ма абитуриенти в Община В. Търново очакват да разберат дали ще дефилират по червения килим. Дали това ще се случи обаче все още не е ясно, каза Пенка Игнатова, директор на общинската Дирекция “Образование, младежки дейности и спорт”.
Дали зрелостниците ще отпразнуват тържествено своите бални вечери и как, също все още не може да бъде сигурно. Някои от училищата вече са отказали своите резервации. Завършващите Професионална гимназия по електроника “А. С. Попов” са решили да отменят балното си празненство. Същото са направили и абитуриентите от СУ “Владимир Комаров”. Към това решение са се присъединили и зрелостниците от СУ “Вела Благоева”. Всички останали училища в общината, които са заявили своите празненства още от зимните месеци, към момента не са отказали предварителната си заявка. Плановете им са да отбележат този тържествен ден в по-големите заведения във В. Търново, но на по-късен етап.
“Към днешния ден все още нямаме указания от Министерството на образованието и от Здравното министерство относно провеждането на баловете, но следвайки дадените от тях общи разпореждания, става ясно, че ако ще има тържество, то трябва да бъде пренасрочено, да се организира на открито и при спазване на необходимите мерки”, поясни Игнатова. Тя добави, че до 13 юни няма възможност да се осъществи така бленуваното от абитуриентите дефиле по червения килим. Има предложения това все пак да се случи, като едно от тях е мястото да е в Летния театър, но те трябва да бъдат обсъдени.
Николай ВЕНКОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново