Дъждовете отнесоха фугите на каменната настилка в кв. “Варуша”

Публикувано на чт, 6 юни 2019
880 четения

Обилният дъжд, който превърна в реки улиците на В. Търново, отнесе пясъка, с който бяха запълнени фугите на каменната настилка в старинния квартал “Варуша”. В резултат на това наредените камъни се разместват. Хората, живеещи в квартала, разказаха, че за пореден път се е наложило майсторите да ги запълват. След като отново бяха отнесени от водата във вторник, започна запълването им с цимент. Гражданите, живеещи на ул. “Медникарска”, негодуваха, че отново е затрупана с купища пясък.
“Информирани сме за проблема. Искам да уверя гражданите, че все още нищо не сме платили. Ръководителят на проекта е събрал изпълнителите и е дал съответните указания. Докато не бъдат отстранени нередностите, няма да приемем обекта”, заяви зам.-кметът проф. Георги Камарашев.
Междувременно продължава почистването на наноси и дървета, струпани под мостовете на река Янтра в община В. Търново. Вчера беше почистено коритото на Янтра в района на църквата “Свети 40 мъченици”, металния железопътен мост, Владишкия мост и край църквата “Св. св. Петър и Павел”. Премахнати бяха наносите, изкуствените острови, почистени са и бреговите ивици. Огледани са всички мостове на територията на Велико Търново и общината. Продължава 24-часовото наблюдение на реките и останалите водни обекти до 9 юни, когато се очаква да има превалявания.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново