Дават 5000 лева на най-добрия млад шофьор

Публикувано на пт, 24 февр. 2023
2042 четения

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) стартира шестото поредно издание на състезанието „Най-добър млад шофьор на България“. В него могат да се включат участници на възраст от 18 до 26 години, като голямата награда, за която ще се борят, е ваучер за гориво, на стойност 5 хил. лева. За останалите финалисти организаторите и партньорите на кампанията са подготвили още много изненади – смартфон, СБА карти, осигуряващи технически преглед и пътна помощ в цяла България и Европа, видеорегистратор, а първите двама в класирането ще могат да се включат и в международно състезание, което се провежда в Европа.

Първият етап от надпреварата е попълването на онлайн тест, чрез който кандидатите се записват за участие. Той е публикуван на интернет страницата на кампанията, където ще остане до крайната дата на кандидатстване 16 април. 20-те участника, справили се най-добре с него, ще бъдат допуснати до финалното състезание, което ще се проведе на 20 май в София – Тех Парк.

Инициативата „Най-добър млад шофьор на България“ се превърна в ключова кауза за опазване живота на пътя, а кампанията вече няколко години успява ефективно да работи по темата „Пътна безопасност“ с най-рисковата категория шофьори – тези между 18 и 26 години.  Партньори на СБА в нея са: Главна дирекция „Пътна полиция“ към ГДНП, Столична община, Българският червен кръст и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново