Държавата отпусна пари за ремонт на пътя между Сухиндол и Павликени

Публикувано на ср, 20 апр. 2016
1576 четения

Пътят между Сухиндол и Павликени ще бъде цялостно ремонтиран тази година. Трасето от 6 км е включено в осигуреното с постановление на Министерски съвет от миналата седмица финансиране от 68,8 млн. лв. за спешни ремонти на 198 км от републиканската пътна мрежа в Северна България.
Половината от държавното шосе беше рехабилитирано преди две години със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството на Пламен Орешарски. Тогава напълно бяха обновени 5,5 км от трасето за 2 млн. лв. Останалите 6 км бяха предвидени за довършване още същата година. След смяната на правителството, средствата не бяха отпуснати. Пари вече има. От 10 май, веднага след приключване на пътуванията около почивните дни за Великден и Гергьовден, започват ремонтите на ключови пътни направления от републиканските пътища, в които са оставащите 6 км между Сухиндол и Павликени, посочиха от Пътната агенция.
Община Сухиндол обяви обществена поръчка за 144 000 лв. с ДДС за проектирането, предшестващо ремонта на 11 километра от общинската пътна мрежа от Сухиндол до разклона за Горско Косово и Бяла река. Този път е основен за трафика в общината. Участъците не са ремонтирани основно от построяването на пътя преди 55 години и са в лошо състояние. От трасето се изключват петстотинте метра, които са в свлачището покрай язовир “Александър Стамболийски”. За укрепване на свлачището търсим друго финансиране от държавата и активно работим с областния управител и министрите, посочи кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново