Даница Христова от Езиковата гимназия ще получи наградата „24 май“

Публикувано на пн, 15 май 2023
905 четения

Даница Христова от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ във В. Търново ще е тазгодишният носител на общинската награда „24 май“. Тя има спечелени 21 отличия и сертификати в курса си на обучение и заедно с Ванеса Мюл преди няколко дни беше отличена от ръководството на училището с голямата годишна награда – почетен плакет „Аура“, присъждан за постигнат отличен успех, за изключителни постижения и класирания на призови места в международни и национални олимпиади, конкурси и състезания.
Даница завършва паралелка с френски и английски език. Ученичката е с оценка „отличен“ на Националната олимпиада по френски език при дванадесетокласниците, удостоена е с грамота „Смело напред“ за превод на поезия и проза в международния конкурс за студенти и ученици „Трансформации“ и притежава международно признати сертификати за владеене на френски и английски език на ниво В2 и С2. Сред нейните постижения са още първото й място и диплом „Голямата награда“ за поезия от националния конкурс „Веселин Ханчев“ и първо място от Националния поетичен конкурс в Бургас „Петя Дубарова“, като скоро предстои издаване на първата й стихосбирка.
Кандидатурата на Даница е единствената, която беше одобрена единодушно от специално сформираната комисия в Общината, като нейната номинация предстои да бъде утвърдена на извънредна сесия на местния парламент на 18 май. Христова е пореднта ученичка от Езикова гимназия, която ще получи наградата „24 май“.

Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново