Данъчното облекчение за деца преобладава в подадените декларации в НАП Велико Търново

Публикувано на пт, 3 февр. 2023
179 четения

Повече великотърновци декларираха доходите си в НАП през януари в сравнение със същия месец на 2022г., отчитат от териториалната дирекция в старата столица. Ако към 31 януари 2022 г. подадените годишни данъчни декларации за доходи са били 1100, то тази година към същата дата те са близо 1400. Най – много от подадените декларации са за използване на данъчното облекчение за деца и за деца с увреждания.

През януари в НАП Велико Търново са приети  1395 декларации, 866 от които са подадени в салона за обслужване на клиенти, малко над 400 са подадени през Портала за електронни услуги на НАП с персонален идентификационен код /ПИК/ или с електронен подпис /КЕП/, а 105 са изпратени чрез лицензиран пощенски оператор.

„Попълването и подаването на документите в офиса на НАП Велико Търново става бързо, благодарение на съдействието и професионалното обслужване от страна на  служителите в приходната агенция. Използването на електронните услуги на НАП остава най-удобният и лесен начин за подаване на годишната данъчна декларация. Съветваме гражданите на старопрестолния град да се възползват тази електронна услуга и допълнителната отстъпка за ранно онлайн деклариране“, апелира директорът на дирекция „Обслужване“ в ТД на НАП Велико Търново Петко Николов.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа тази година е 2 май, първият работен ден след 30 април.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново